Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Festivalen Gather vill återinviga Stockholm

Musik • Publicerad 1 juni 2021
Jamie XX, brittisk musikproducent, DJ och remixartist, spelade på Way Out West i Göteborg 2016. I höst kommer han till Sverige igen.
Jamie XX, brittisk musikproducent, DJ och remixartist, spelade på Way Out West i Göteborg 2016. I höst kommer han till Sverige igen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Brittiske Jamie XX, den franska duon The Blaze och den brittiska rapparen Shygirl är klara för tvådagarsfestivalen Gather som äger rum i Slakthusområdet i Stockholm den 24–25 september. Johanna Beckman, ansvarig för festivalens musikprogram, beskriver årets festival som en återinvigning av Stockholm och som "den första stora händelsen efter pandemin". Samtidigt betonar man att höstens festival arrangeras i enighet med de restriktioner som råder då.

Bland de svenska artister som ska uppträda märks Daniela Rathana, Bella Boo och Michel Dida & Jaqe.

Annons

Gather beskriver sig som en "innovations- och kulturfestival" och förutom artister och konserter arrangeras även föreläsningar med bland andra AI-designforskaren Caroline Sinders, parfymmakaren och kreatören Haisam Mohammed och kläddesignern Stina Randestad.

Festivalen arrangerades första gången 2017.

Rättat: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift kring ett par föreläsarnamn.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons