Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Gasljus" kan få premiär i maj

Helena af Sandeberg gör huvudrollen i "Gasljus" som kan få premiär i maj – om restriktionerna lättar. Arkivbild.
Helena af Sandeberg gör huvudrollen i "Gasljus" som kan få premiär i maj – om restriktionerna lättar. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm har tvingats lägga om repertoaren ordentligt på grund av pandemins restriktioner. Om de lättar i början av maj får "Gasljus" av den brittiske dramatikern Patrick Hamilton premiär 7 maj. Helena af Sandeberg gör huvudrollen som Bella i en pjäs som handlar om psykisk misshandel och manipulation i ett äktenskap.

Ronny Danielssons uppsättning av "Sound of music" väntas vara färdig för premiär under sensommaren. Färdigrepeterad blir även den flera gånger framflyttade uppsättningen av "Kulla-Gulla" som nu inte går upp på scenen förrän 2022. Även Staffan Valdemar Holms kortpjäser "Månen och de andra planeterna" flyttas fram till nästa år.

Under 2020 ställdes 776 teaterföreställningar in på Kulturhuset Stadsteatern. "Det stora teaterkalaset", den glittriga jubileumsföreställningen som togs fram till teaterns 60-årsdag i höstas kommer inte att spelas mer.

Läs mer