Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Halvsvenskt danskt bidrag till Eurovision

Musik • Publicerad 5 mars 2022
Reddi firar sin vinst i Melodi Grand Prix. Längst till vänster, med gitarren i näven, står Agnes Roslund. Till höger om henne står Ida Bergkvist.
Reddi firar sin vinst i Melodi Grand Prix. Längst till vänster, med gitarren i näven, står Agnes Roslund. Till höger om henne står Ida Bergkvist.Foto: Bo Amstrup/Ritzau/TT

För tre veckor sedan fick Agnes Roslund respass från Melodifestivalen. I den andra deltävlingen spelade hon kompgitarr åt Samira Manners, vars bidrag "I want to be loved" kom femma och slogs ut.

Men i Danmarks Mello-motsvarighet Melodi Grand Prix gick det bättre. Under lördagen arrangerades finalen i den danska tävlingen och vann gjorde gruppen Reddi med bidraget "The show", rapporterar DR.

Annons

Gitarrist i bandet? Agnes Roslund, som alltså får åka till Turin och tävla i Eurovision för Danmark – trots den svenska missen.

Reddi består av fyra personer, två svenskar och två danskar. Utöver Agnes Roslund spelar Ida Bergkvist bas i gruppen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons