Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Han får Bruno Mathsson-priset

Kultur • Publicerad 11 maj 2022
Pierre Sindre är utbildad inom inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack och är årets mottagare av Bruno Mathsson-priset. Pressbild.
Pierre Sindre är utbildad inom inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack och är årets mottagare av Bruno Mathsson-priset. Pressbild.Foto: Karl Nordlund

Formgivaren och inredningsarkitekten Pierre Sindre får årets Bruno Matthson-pris. Priset har delats ut årligen sedan 1984 och är det största designpriset i Norden med en prissumma på 200 000 kronor.

Styrelsen för Karin och Bruno Mathssons fond, som delar ut priset, skriver bland annat i sin motivering:

Annons

"Möbelformgivaren Pierre Sindres kapacitet är etablerad i professionella kretsar. Hans erfarenheter av att skapa miljöer för rättskipning har givit insikter i vilka hierarkiska roller möbler och inredning spelar i offentliga rum. Med stark formkänsla och esprit utvecklar Sindre en slitstark skönhet för alla."

Prisutdelningen sker den 22 oktober på konst- och designmuseet Vandalorum.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons