Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Heards advokater vill ha ny rättegång

Amber Heards juridiska team vill att rättegången mellan henne och hennes exman, Johnny Depp, tas om och argumenterar bland annat för att en av jurymedlemmarna kanske inte var godkänd.
Nöje • Publicerad 3 juli 2022
Amber Heards jurister vill att juryns dom antingen upphävs, att ärendet ogillas eller att rättegången ska tas om. Arkivbild.
Amber Heards jurister vill att juryns dom antingen upphävs, att ärendet ogillas eller att rättegången ska tas om. Arkivbild.Foto: Evelyn Hockstein/AP/TT

Den första juli skickades en formell begäran in om att juryns dom antingen skulle upphävas, att ärendet skulle ogillas eller att rättegången skulle tas om, skriver Radar Online.

I det 43-sidiga dokumentet har juristerna radat upp en mängd skäl, bland annat att juryn slutsats inte har stöd i bevisningen och att en av jurymedlemmarna kanske inte blivit ordentligt granskad innan rättegången startade.

Annons

Den uppmärksammade rättegången, som livesändes och följdes av miljontals tittare världen över, avslutades slutet av i maj och i början av juni dömdes Amber Heard att betala 10 miljoner dollar, ungefär 98 miljoner kronor, i skadestånd till Johnny Depp. Han dömdes i sin tur att betala 2 miljoner dollar, drygt 20 miljoner kronor, i skadestånd till henne.

Fakta: Bakgrund i målet

Skådespelarna Johnny Depp och Amber Heard träffades 2009 på en filminspelning och gifte sig 2015.

Amber Heard ansöker om skilsmässa och besöksförbud 2016 med motiveringen att Depp ska ha misshandlat henne. Han förnekar anklagelserna om våld i nära relation, och hans advokater hävdar att Heard bara vill säkra sin ekonomiska situation genom att anklaga honom för misshandel.

2019 stämmer Johnny Depp Amber Heard på 475 miljoner kronor för påstått förtal i en krönika hon skrivit i The Washington Post 2018, där hon beskrev sig själv som "en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation". Johnny Depp nämns inte vid namn. Hon kontrar med att begära ett dubbelt så högt skadestånd för det "omfattande fysiska våld och de övergrepp" som Johnny Depp utsatt henne för.

Medan Depps sida har målat upp fallet som att det handlar om att återerövra hans liv och rykte, har Heards sida hävdat att det är ett yttrandefrihetsmål som ytterst handlar om rätten att få berätta sin egen historia.

Under den uppmärksammade rättegången har det före detta skådisparet vittnat om allt från misshandel och avföring i sängen till en avhuggen fingertopp.

Jurymedlemmarna hörde fler än 60 vittnen, inklusive parets vänner, släktingar, anställda, agenter, läkare och terapeuter. De två sidorna bjöd på motstridiga expertvittnesmål om psykiatri och analys av sociala medier, såväl som fotografier, ljudklipp av parets bråk och många e-postmeddelanden och textmeddelanden.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons