Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Hon spelar nya Ronja Rövardotter

Äntligen är det klart vem som får den eftertraktade rollen som Ronja Rövardotter i nytolkningen av Astrid Lindgrens sista stora roman.
Film • Publicerad 6 september 2022
Kerstin Linden från Stockholm spelar Ronja Rövardotter i Viaplays kommande tv-serie om Astrid Lindgrens älskade rövardotter. Pressbild.
Kerstin Linden från Stockholm spelar Ronja Rövardotter i Viaplays kommande tv-serie om Astrid Lindgrens älskade rövardotter. Pressbild.Foto: Viaplay
Jack Bergenholtz Henriksson spelar Birk Borkason och Kerstin Linden spelar Ronja Rövardotter i nytolkningen av Astrid Lindgrens "Romeo och Julia"-berättelse. Pressbild.
Jack Bergenholtz Henriksson spelar Birk Borkason och Kerstin Linden spelar Ronja Rövardotter i nytolkningen av Astrid Lindgrens "Romeo och Julia"-berättelse. Pressbild.Foto: Viaplay

Närmare 4 000 provspelningar över hela landet har genomförts – och valet föll till slut på 14-åriga barnskådespelaren Kerstin Linden från Stockholm.

"Det känns helt fantastiskt att få göra rollen som Ronja. Det här är verkligen en stor dröm som går i uppfyllelse", säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Kerstin Linden har tidigare setts i rollen som Lill-Märta i "Utvandrarna" (2021).

Inspelningen av Viaplays nytolkning har precis börjat och i övriga roller syns Jack Bergenholtz Henriksson som vännen Birk Borkason, Christopher Wagelin som Mattis, Krista Kosonen som Lovis, Sverrir Gudnason som Borka och Maria Nohra som Undis.

Astrid Lindgrens älskade "Romeo och Julia"-berättelse om rövarungarna Ronja och Birk publicerades 1980 och har hittills sålt i elva miljoner exemplar världen över. Boken blev 1984 en lika älskad film i regi av Tage Danielsson – hans sista film som regissör.

Tv-serien om Ronja Rövardotter består av tolv avsnitt som är uppdelade på två säsonger. Manuset är skrivet av "Bron"-skaparen Hans Rosenfeldt och den första säsongen regisseras av "En kunglig affär"-regissören Lisa James Larsson.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om vilken film regissören Lisa James Larsson gjort tidigare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons