GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Internationell musiktävling ska lyfta trumpetare

En ny internationell musiktävling ska ge lovande unga trumpetare ett lyft. Den dansksvenska satsningen lanseras på den svenske trumpetvirtuosen Håkan Hardenbergers 60-årsdag.
Kultur • Publicerad 27 oktober 2021
Maria Frej, vd och konserthuschef för Malmö Live, och trumpetvirtuosen Håkan Hardenberger presenterar en ny dansksvensk trumpetsatsning.
Maria Frej, vd och konserthuschef för Malmö Live, och trumpetvirtuosen Håkan Hardenberger presenterar en ny dansksvensk trumpetsatsning.
Foto: Johan Nilsson/TT

Han kommer själv att vara juryordförande i "Hardenberger International Trumpet Competition", som genomförs första gången 2023 och därefter återkommer var tredje år.

Priset blir motsvarande 134 000 kronor, ett instrument och en turné. Men framför allt kan deltagande i tävlingen innebära en kickstart av solokarriären, både för vinnaren och övriga finalister.

– Det blir en möjlighet att starta en karriär, att bli upptäckt, säger Håkan Hardenberger vid en pressträff i Malmö.

Han var först tveksam till idén, men sedan har han funderat på vad de internationella trumpettävlingar han själv deltog i som ung har betytt. Han fick vänner för livet, viktiga kontakter och en ny självkännedom.

– Man fick något slags pejling av var man låg. Det var någonting som fick en att upptäcka sig själv.

Bakom satsningen står Malmö live konserthus och Malmö symfoniorkester på den svenska sidan och DR Koncerthuset och Danmarks radios symfoniorkester på den danska sidan av Öresund.

TT
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.