Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jagger och Richards får statyer i hemstaden

Musik • Publicerad 10 augusti 2023
"The Glimmer Twins" – statyer föreställande Rolling Stones sångare Mick Jagger och gitarristen Keith Richards i One Bell Corner i Dartford i Kent, England. De två rocklegendernas före detta hemstad. Arkivbild.
"The Glimmer Twins" – statyer föreställande Rolling Stones sångare Mick Jagger och gitarristen Keith Richards i One Bell Corner i Dartford i Kent, England. De två rocklegendernas före detta hemstad. Arkivbild.Foto: Yui Mok/PA/AP

Mick Jagger och Keith Richards har ärats med varsin bronsstaty i hemstaden Dartford i grevskapet Kent i England, för sina musikaliska framgångar med The Rolling Stones, rapporterar Sky news

Statyerna döpta till "The Glimmer twins" har skapats av konstnären Amy Goodman och förevigar Jaggers karaktäristiska struttande, samt Richards gitarrpose.

Annons

Enligt Goodman var jobbet en stor ära och väldigt överväldigande.

– Jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera det, men det är underbart. Uppdrag som det här gör mitt jobb till det bästa i världen.

Keith Richards postade två tummar upp på X, före detta Twitter, som kommentar till statyerna. Han och Mick Jagger träffades för första gången i skolan i Dartford och grundade sedan The Rolling Stones på 1960-talet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons