Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jordan Peterson släpper fler livsregler

Litteratur • Publicerad 23 november 2020
Jordan B Peterson ger ut en uppföljare på sin bästsäljare. Arkivbild.
Jordan B Peterson ger ut en uppföljare på sin bästsäljare. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Den kanadensiske författaren och psykologen Jordan Peterson ger ut en uppföljare till sin bästsäljare "12 livsregler". Den nya boken heter "Bortom ordning: 12 nya livsregler" och kommer den 2 mars nästa år.

"I en tid där människan försöker kontrollera varje aspekt av livet – från sociala strukturer till vårt emotionella liv – höjer Peterson ett varningens finger. I stället lär han oss att lita på vår instinkt för att finna mening i tillvaron", skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Annons

Jordan Peterson har ett stökigt år bakom sig, där han bland annat har legat inlagd i Ryssland och vårdats för missbruk av ett narkotikaklassat läkemedel.

Peterson är också världsberömd som samhällsdebattör – bland annat genom sin populära kanal på Youtube.

Han är känd som en förespråkare av oinskränkt yttrandefrihet och för hård kritik av identitetspolitik och feminism. Samtidigt har kritiker beskyllt honom för att vara högerpopulist och pseudointellektuell.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons