Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kendrick Lamars nya – "fulländad" och "pure soul"

Den amerikanske rapparen Kendrick Lamars nya album "Mr Morale and the big steppers" möter idel lovord även från svenska kritiker.
Musik • Publicerad 14 maj 2022
Kendrick Lamars nya skiva hyllas av svenska kritiker. Arkivbild.
Kendrick Lamars nya skiva hyllas av svenska kritiker. Arkivbild.Foto: Joel C Ryan/AP

Lamar, som 2018 blev den första rapparen någonsin att få det prestigefyllda Pulizerpriset, lever upp till de höga förväntningarna både litterärt och musikaliskt, tycker Andres Lokko i Svenska Dagbladet som vill "vika hundöron i musik och textrader" .

"En orkestrerad scenföreställning, nästan en pjäs, uppdelad i akter. Det är ambitiöst, till och med grandiost och väldigt allvarligt. Men det blir aldrig vare sig pretentiöst eller plågsamt" skriver Lokko.

Annons

Gabriel Zetterström i Sydsvenskan lägger sig platt, och beskriver "ett fulländat album där varje lyssning öppnar ett nytt valv, ett musikaliskt mästerverk från en av samtidens främsta poetiska uttolkare."

"Pure soul" tycker Per Magnusson i Aftonbladet som är särskilt nöjd med att Beth Gibbons från Portishead är en av gästartisterna: "Likt livet självt pendlar musiken mellan ljusblå vårmorgon och nattsvart vargtimme"

"Mr Morale and the big steppers" är Kendrick Lamars första album på fem år.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons