Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kulturministern: "Vi ska göra allt vi kan"

Tårögda kulturutövare och arrangörer uttrycker sin glädje över lyfta restriktioner. Men samtidigt efterfrågas snabba besked från regeringen om när krisstödet kan betalas ut.
Kultur • Publicerad 3 februari 2022
Jeanette Gustafsdotter (S) lovar att "skynda på processen" med att betala ut krisstöd. Arkivbild.
Jeanette Gustafsdotter (S) lovar att "skynda på processen" med att betala ut krisstöd. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Efter Moderaternas initiativ i finansutskottet höjdes krisstödet till kulturbranschen från regeringens förslag på 180 miljoner kronor till sammanlagt 1 miljard kronor som nu ska fördelas av olika myndigheter. Kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) kan dock inte ge besked om några datum.

– Vi gör allt vi kan för att skynda på den processen, men jag har tyvärr inget datum att ge, men "så fort det bara är möjligt", säger hon till TT.

Annons

– Vi förstår ju vilken kris de befinner sig i, vi ska göra allt vi kan för att de ska kunna komma i gång och för att få publiken att komma tillbaka.

TT: Vad kan göras för att få tillbaka publiken?

– Jag tror att det är något vi ska diskutera tillsammans. Vi har ju det här kris- och återstartsrådet, som träffades i går. Vi kommer att återkomma med en plan för återstart inom kort.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons