Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Loranga-teater skjuts upp till nästa år

Teater • Publicerad 4 juni 2020
Uppsala stadsteaters sommarföreställning "Loranga, Loranga", som baseras på Barbro Lindgrens klassiska barnböcker, skjuts upp ett år. Pressbild.
Uppsala stadsteaters sommarföreställning "Loranga, Loranga", som baseras på Barbro Lindgrens klassiska barnböcker, skjuts upp ett år. Pressbild.Foto: Barbro Lindgren/Uppsala stadsteater

Sommarföreställningen "Loranga, Loranga" skulle ha spelats utomhus under de tre första veckorna i augusti i Gottsunda, men skjuts nu upp ett år, skriver Uppsala stadsteater på sin hemsida.

Anledningen är att det förbud mot sammankomster med över 50 deltagare, som infördes i slutet på mars, inte gör det möjligt att genomföra en föreställning som väntas dra stor publik.

"Loranga, Loranga" är baserad på Barbro Lindgrens kultbarnböcker om Loranga, Masarin och Dartanjang, och nytt planerat premiärdatum för föreställningen är augusti 2021.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons