Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Madonna skriver topplistehistoria i USA

Den här veckan går en ny låt med Madonna in på den amerikanska topplistan, Billboard Hot 100. Därmed har superstjärnan haft nya hits på listan i fem årtionden.
Bara en annan kvinnlig artist har lyckats med den bedriften.
Nöje • Publicerad 14 juni 2023
Fem årtionden av listsuccéer för Madonna. Arkivbild.
Fem årtionden av listsuccéer för Madonna. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Låten "Popular" går in på 43:e plats på den amerikanska singellistan. På singeln samarbetar Madonna med The Weeknd och Playboi Carti och låten finns bland annat med i tv-serien "The idol" på HBO Max.

Det är Madonnas 58:e hitlåt på listan sedan 1983 och hon hamnar därmed i exklusivt sällskap. Bland kvinnliga artister är det endast Cher som har haft hits på den amerikanska topplistan i fem årtionden, noterar Billboard. I hennes fall var det mellan 60- och 00-talet.

Annons

Madonna gör i år något av en comeback som artist. I oktober kommer hon till Norden för spelningar i Stockholm och Köpenhamn. Det har även ryktats om ett nytt album sedan Madonna i mars la ut bilder på sig själv och låtskrivaren Max Martin i en inspelningsstudio.

På hennes senaste singel "Vulgar", som släpptes i fredags, samarbetar hon dock bland annat med en annan svensk låtskrivare, Ilya Salmanzadeh.

Tre artister har haft Billboardhits i sex årtionden, Michael Jackson, Paul McCartney och Elvis Presley.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons