Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Malmö live satsar på hälsoår

Stora musikföreställningar – varvat med morgonkonserter och körsång för välbefinnande för dem som är i kontakt med vården på grund av psykisk ohälsa.
Nu satsar Malmö Live på ett hälsoår, där publiken dessutom får möjlighet att avnjuta musiken på särskilda avkopplingsplatser.
Kultur • Publicerad 2 september 2022
Hälsa och musik i fokus under Malmö Lives nya satsning. Arkivbild.
Hälsa och musik i fokus under Malmö Lives nya satsning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö Live samarbetar under året med bland annat Region Skånes primärvård och föreningslivet. Syftet? Att lyfta in hälsa och musik för "själ och hjärta" på programmet.

Inom ramen för det hälsoår som nu inleds ryms bland annat "Ålevangeliet" – ett nyskrivet oratorium efter Patrik Svenssons Augustprisade berättelse om ålen. Det kommer utöver det att hållas morgonkonserter där besökarna får en möjlighet till en stilla start med stämningsfull musik på morgonen, samt körsång för dem med psykisk ohälsa som är i kontakt med vården.

Annons

"Forskning visar att körsång har positiv inverkan på oss människor utifrån både andliga, känslomässiga, sociala och fysiska aspekter. Körsång för välbefinnande handlar inte om att bli bra på att sjunga utan fokus är att ha roligt tillsammans", säger Anita Jensen, kultur- och hälsostrateg vid Primärvården Region Skåne i ett pressutskick av Malmö Live.

Publiken kommer under hälsoåret att hitta avkopplingsplatser och meditationsplatser på balkongerna i konsertsalen. Där kan besökaren välja mellan att i avskildhet sitta eller ligga under föreställningar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons