Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Måneskin samarbetar med Max Martin

Italienska glamrockarna och tillika Eurovisionvinnarna Måneskin släpper singeln "Supermodel" – producerad av ingen mindre än Max Martin.
Musik • Publicerad 12 maj 2022
Måneskin gästade "Idol" i november. Nu avslöjar de ett samarbete med svenske hitmakaren Max Martin. Arkivbild.
Måneskin gästade "Idol" i november. Nu avslöjar de ett samarbete med svenske hitmakaren Max Martin. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT
Max Martin är en av världens mest framgångsrika låtskrivare. Arkivbild.
Max Martin är en av världens mest framgångsrika låtskrivare. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP

Det är ganska exakt ett år sedan Måneskin stod som segrare i Eurovision Song Contest med "Zitti e buoni". Sedan dess har strömningsrekord, turnéer, framträdanden i "Saturday night live" och på Coachella-festivalen avlöst varandra.

Nu kröner gruppen succéåret med att annonsera ett samarbete med Max Martin. På torsdagskvällen släpps singeln "Supermodel", skriver Variety.

Annons

Även om Martin själv började som sångare i ett hårdrocksband är det inte i den genren som han haft sina största låtframgångar. Låtens riff lär dock påminna en del om Nirvanas "Smells like teen spirit".

Måneskin har arbetat med det nya albumet, som ännu inte är färdigt, i Los Angeles de senaste tre månaderna. Tillsammans med Max Martin deltar också producenterna Mattman & Robin och Justin Tranter.

– Vi träffade Max på vår första spelning i LA i november. Han hade hört talas om oss på grund av Eurovision, vi började prata och sedan bestämde vi oss för att arbeta tillsammans, berättar basisten Victoria De Angelis.

– Att arbeta med honom var för det första en enorm chans att lära sig nya saker. Han har gjort det här i 30 år och har gjort så mycket bra saker. När du skriver en låt med honom kommer det 100 procent säkert att bli en fantastisk låt, säger sångaren Damiano David.

På frågan om Martins omtalat noggranna arbetsprocesser säger David:

– Han är väldigt skandinavisk.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons