Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Meghans tv-serie slopas av Netflix

När Netflix behöver spara pengar sitter ingen säkert, inte ens en hertiginna full av manusidéer. I tysthet har strömningsjätten bestämt sig för att skippa den animerade serien "Pearl" som skapats av Meghan Markle, skriver .
Tv • Publicerad 1 maj 2022
Prins Harry och Meghan Markle under Invictus Games i Haag i april. Idrottstävlingen för militära veteraner som skadats under tjänstgöring grundades av prinsen 2014. Arkivbild.
Prins Harry och Meghan Markle under Invictus Games i Haag i april. Idrottstävlingen för militära veteraner som skadats under tjänstgöring grundades av prinsen 2014. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP

Det var förra sommaren som Meghan Markle och maken prins Harry tillkännagav samarbetet med Netflix. Genom sitt produktionsbolag Archewell Productions ska paret skapa dokumentärer, spelfilm, tv-serier och barnprogram för strömningsjätten. Enligt uppgifter till The Times ska avtalet vara värt närmare en miljard svenska kronor.

Ett av projekten är den animerade serien "Pearl", en familjeserie som handlar om en 12-årig flicka som inspireras av en mängd olika inflytelserika kvinnor genom historien, som Meghan Markle skulle producera tillsammans med David Furnish.

Annons

Men med vikande prenumerationssiffror och en aktie på nedgång har Netflix fått se över utbudet och "Pearl"-projektet, som fortfarande befann sig i utvecklingsstadiet, har nu fått stryka på foten.

Enligt källor inom Netflix är det dock fortfarande "hausse" på Archewell-affären med flera kommande projekt, exempelvis dokumentärserien om Invictus games – prinsens idrottstävling för militära veteraner som har blivit handikappade under tjänstgöring, som han grundade 2014.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons