Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Morddömde multimiljonären Robert Durst är död

Multimiljonären Robert Durst – känd från dokumentärserien "The jinx" – är död, rapporterar .
Durst dömdes i höstas till livstids fängelse utan chans till villkorlig frigivning. Han var även åtalad för mord på sin före detta hustru.
Nöje • Publicerad 10 januari 2022
Robert Durst blev 78 år.
Robert Durst blev 78 år.Foto: Myung J. Chun

Dödsfallet, som inträffade på ett sjukhus dit han förts från fängelset i Stockton i Kalifornien, bekräftas av Dursts försvarare.

I mitten av september meddelade en jury i Kalifornien att den amerikanske multimiljonären Robert Durst, känd från HBO:s "The jinx", var skyldig till mordet på vännen Susan Berman. I oktober meddelades straffet – livstids fängelse utan chans till villkorlig frigivning.

Annons

Åklagarna ansåg att Susan Berman kände till detaljer om Dursts hustrus försvinnande och att han därför dödade Berman. Hustrun Kathleen Durst försvann 1982 och har aldrig återfunnits.

Bara en vecka efter livstidsdomen åtalades Durst även för mordet på Kathie Durst. På begäran av familjen förklarades hon död 2017. Robert Durst skilde sig från henne 1990.

78-åringen blev känd världen över som huvudperson i HBO:s uppmärksammade dokumentärserie "The jinx" från 2015. Han greps i mars samma år, dagen innan det sista avsnittet av serien skulle sändas, efter det att dokumentärfilmarna med dold mikrofon hade spelat in när han erkänner att han mördat flera personer.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons