Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Musgraves och Witherspoon i ny countrytävling

Musik • Publicerad 12 mars 2023
Countryartisten Kacey Musgraves och skådespelaren Reese Witherspoon vill öka mångfalden inom countrymusiken. Arkivbild.
Countryartisten Kacey Musgraves och skådespelaren Reese Witherspoon vill öka mångfalden inom countrymusiken. Arkivbild.Foto: Jack Plunkett/AP/TT

Kacey Musgraves och Reese Witherspoon vill öka mångfalden inom countrymusiken, och startar countrymusiktävlingen "My Kind of Country", skriver NME.

"När vi träffades för länge sedan pratade vi om hur countrymusik ska sluta begränsa människor och börja öppna dörrar... det är musik som kommer från hela världen," säger skådespelaren Reese Witherspoon, och som spelade June Carter Cash i filmen "Walk The Line" om Johnny Cash liv.

Annons

"Det finns så många trådar som vävs genom countrymusik," säger countrysångaren Kacey Musgraves.

I "My Kind of Country", som är en reality-tävling, kommer en jury på tre kända countryartister, med olika läggning och hudfärg – Orville Peck, Jimmie Allen och Mickey Guyton – resa världen runt för att leta upp talanger, som får följa med teamet tillbaka till Nashville och tävla.

"My Kind of Country" har premiär på Apple TV+ den 24 mars.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons