Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Musikalen "Moulin Rouge" får Sverigepremiär

Scen • Publicerad 1 mars 2023
Anton Ewald, Morgan Alling, Marsha Songcome och Andreas Wijk medverkar i musikalen "Moulin Rouge". Pressbild.
Anton Ewald, Morgan Alling, Marsha Songcome och Andreas Wijk medverkar i musikalen "Moulin Rouge". Pressbild.Foto: Mats Bäcker

Chinateatern i Stockholm förvandlas i höst till en glamourös la belle époque-nattklubb inspirerad av det legendariska nöjespalatset Moulin Rouge i Paris.

Det är musikalvarianten av Baz Luhrmanns Oscarsprisade film "Moulin Rouge" (baserad på Puccinis älskade opera "La bohème") som i höst kommer till Stockholm med en air av franskt 1890-tal och en musikalisk hitkavalkad extra allt.

Annons

Musikalen har gjort succé på såväl Broadway som West End och den svenska uppsättningen beskrivs av Chinateatern som deras största satsning någonsin.

Marsha Songcome och Andreas Wijk spelar kärleksparet Satine och Christian och i övriga roller ses bland andra Morgan Alling, Anton Ewald och Fred Johanson.

"Moulin Rouge" har premiär på Chinateatern i Stockholm den 14 september.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons