Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nordiska körer framför nyskrivet kärleksbudskap

Musik • Publicerad 5 juni 2023
Eric Ericsons kammarkör medverkar i Nordic Choir Expedition. Pressbild.
Eric Ericsons kammarkör medverkar i Nordic Choir Expedition. Pressbild.Foto: Markus Gårder

Ett nyskrivet körverk av den estnisk-ukrainska tonsättaren Galina Grigorjeva står på programmet när fyra professionella nordiska körer samlas i Stockholm på onsdag och torsdag.

Helsingfors kammarkör, Det norske solistkor, Ars nova Copenhagen och Eric Ericsons kammarkör samlas för Nordic Choir Expedition 2023. Under öppningskonserten på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm framför körerna tillsammans det nyskrivna beställningsverket i fem satser och med texter av bland andra Tomas Tranströmer. Ytterst sägs verket bland annat handla om att rädda världen och naturen.

"Vi måste lära oss att älska. Vi kan inte finna sanningen, naturens skönhet i dess högsta betydelse och vi kommer inte att lyckas rädda vår ömtåliga värld utan kärlek" säger tonsättaren Galina Grigorjeva i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons