Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Nuckan" får urpremiär på Folkteatern

Teater • Publicerad 7 juni 2023
Malin Lindroth fick stor uppmärksamhet för sin roman "Nuckan" som nu blir teater i Göteborg. Arkivbild.
Malin Lindroth fick stor uppmärksamhet för sin roman "Nuckan" som nu blir teater i Göteborg. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Regissören och koreografen Örjan Andersson sätter upp August Strindbergs "Ett drömspel" på Folkteatern i Göteborg i höst. Uppsättningen görs med både skådespelare och dansare på scenen och får premiär 23 september.

Folkteaterns konstnärliga ledare, Frida Röhl, regisserar själv föreställningen "Nuckan" efter Malin Lindroths roman med samma titel. Även Nina Haber står för regin och står också på scenen tillsammans med Lena B Nilsson i en uppsättning som får urpremiär 22 november.

Hösten inleds med "Sandlådan", en av tre delar i Kent Anderssons Göteborgstrilogi. I februari 2024 blir det dags för ännu en urpremiär: "Bröderna Mozart" efter filmmanus av Etienne Glaser, Suzanne Osten och Niklas Rådström som bearbetas för teaterscenen av Kristian Hallberg och Magnus Lindman. Även den regisseras av Frida Röhl.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons