Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ny dokumentär skildrar Bodil Malmstens liv

Film • Publicerad 6 februari 2022
Bodil Malmstens motsägelsefulla poetliv skildras i ny dokumentär. Pressbild.
Bodil Malmstens motsägelsefulla poetliv skildras i ny dokumentär. Pressbild.Foto: Stefania Malmsten

I dagarna är det sex år sedan författaren och dramatikern Bodil Malmsten gick bort i cancer, 71 år gammal. Hon blev något så ovanligt som en folkkär poet – men varför kunde hon aldrig ta till sig läsarnas kärlek?

Det är en av frågeställningarna i den nya dokumentären "Ett jävla liv – en film om Bodil Malmsten”. I filmen, som är gjord av Sindra Grahn, berättar familj och vänner om Malmstens kamp mot sitt inre mörker.

Annons

Dokumentären tar avstamp den enkla vardagen i Jämtland och den osäkra tillvaron som fosterbarn i Vällingby och skildrar hur poeten mitt i medelåldern lämnade allt, satte sig bakom ratten och styrde bilen mot Finistère vid franska Atlantkusten.

I filmen medverkar systern Åsa Malmsten, tidigare livskamraten Kjell Andersson samt vännerna Eva Dahlgren, Plura Jonsson och Mauro Scocco.

"Ett jävla liv – en film om Bodil Malmsten” premiärvisas på Tempo dokumentärfestival den 9 mars och sänds sedan i SVT2 i påsk.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons