Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ny låt av Sinéad O’Connor spelas i BBC-serie

Musik • Publicerad 25 september 2023
Sinéad O’Connor gick bort tidigare i år. Arkivbild.
Sinéad O’Connor gick bort tidigare i år. Arkivbild.Foto: Marilia Ogayar/AP/TT

En ny låt från den avlidna sångerskan Sinéad O'Connor premiärspelades i BBC-programmet "The woman in the wall" i helgen, skriver NME.

Serien handlar om institutionerna Magdalene Laundries, som drevs av katolska nunnor på Irland från 1700-talet fram till 1990-talet. De har liknats vid arbetsläger för unga ensamstående mammor.

Annons

Sinéad O'Connor skrev låten "The Magdalene song" om företeelsen och gav tillstånd till produktionen att använda den i serien innan hon gick bort i juli, 56 år gammal.

I låten sjunger O'Connor om smärtan i att förlora ett barn och sina egna erfarenheter från en liknande institution hon vistades på som 15-åring.

Producenten David Holmes säger till The Guardian att han tog bort musiken på första halvan av inspelningen så att "The Magdalene song" sjungs a cappella till att börja med.

– Det var otroligt att höra och se Sinéads röst och hur innebörden av sången flätades samman med historien, säger han.

Rättat: I en tidigare version hade David Holmes fått fel titel.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons