Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ny satsning ska peppa kvinnor till att podda

Podcast • Publicerad 3 juni 2020
Spotifys utbildningsprogram "Sound up" ska inspirera underrepresenterade röster till att börja podda. Arkivbild.
Spotifys utbildningsprogram "Sound up" ska inspirera underrepresenterade röster till att börja podda. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Den 3 juni öppnar ansökningsprocessen till den svenska versionen av Spotifys "Sound up" – ett program som syftar till att öka mångfalden i den svenska podcastbranschen och hjälpa framför allt kvinnor i underrepresenterade grupper, vars röster sällan hörs, att komma till tals.

Spotify har sammanlagt fått in över 20 000 ansökningar till förlagorna i USA, Storbritannien, Australien och Tyskland. Genom programmet har tidigare deltagare fått viktiga branschkontakter och produktionsbudget för att ta sina koncept till nästa nivå.

Annons

Den svenska versionen är ett fyra veckor långt virtuellt program för 20 uttagna, som genom seminarier och utbildning erbjuder stöttning för personer som vill utveckla sin egen podcast och göra sig ett namn i poddbranschen.

Det kostnadsfria programmet riktar sig till kvinnor och icke-binära som riskerar att bli, eller blir, utsatta för rasism på grund av hudfärg, kultur, språk, religion och/eller etnicitet.

Deadline för ansökningar är den 26 juli. Utbildningen kommer att genomföras 28 september–23 oktober.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons