Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Producent: Värt risken att ge Kevin Spacey roll

Nöje • Publicerad 12 augusti 2023
I juli friades Kevin Spacey från alla åtalspunkter om sexualbrott. Arkivbild.
I juli friades Kevin Spacey från alla åtalspunkter om sexualbrott. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Att anställa Kevin Spacey innan han friats från anklagelserna om sexualbrott var en risk värd att ta, tycker Lauren Metcalfe, som är skådespelare och producent för filmen "Control". Spacey har en roll i filmen som ska komma i december. Det rapporterar BBC.

– Vi ville basera beslutet på fakta snarare än att vara en del av cancelkulturen. Vi är väldigt tacksamma över att han tackade ja till rollen, och att jobba med honom har varit en höjdpunkt i min karriär, säger Lauren Metcalfe till BBC.

Annons

Hon lägger till att filmteamet vägde för- och nackdelar med beslutet.

Också regissören Gene Fallaize sade, innan Kevin Spacey friats, att han stod fast vid beslutet att ge en roll till Spacey.

I juli 2023 friades Spacey på alla åtalspunkter om sexualbrott av en domstol i London.

Kevin Spacey nekade till samtliga anklagelser, som har haft en betydande påverkan på hans karriär. Han sparkades bland annat från serien "House of cards" och strömningsjätten Netflix bröt alla samarbeten med skådespelaren.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons