Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Protester vid Oscarsakademien i LA

Film • Publicerad 6 juni 2020
Skådespelaren David Oyelowo spelade Martin Luther King i "Selma". Arkivbild.
Skådespelaren David Oyelowo spelade Martin Luther King i "Selma". Arkivbild.Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP

Demonstranter samlades vid Oscarsakademiens huvudkontor på fredagskvällen efter att filmen "Selma" från 2014 åter hamnat i debattfokus, skriver Variety.

Skådespelaren David Oyelowo spelade Martin Luther King i "Selma", och han uppgav i en intervju i veckan att filmen, som var nominerad i kategorin bästa film, missgynnades under Oscarsvoteringen sedan flera av skådespelarna visat sitt stöd för Eric Garner, som dog efter brutalt polisvåld i New York.

Annons

"Medlemmar av akademien ringde in till våra producenter och sade 'vad håller de på med', 'vi tänker inte rösta på filmen för det där är inte i sin ordning för dem att göra', sa Oyelowo.

Filmens regissör Ava DuVernay skrev på Twitter: "En sann historia", om anklagelsen. Oscarsakademien svarade via sitt officiella Twitterkonto: "Ava & David, vi hör er. Oacceptabelt. Vi vill se framsteg."

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons