Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Rapaport spelar polis med paranormal kraft

Skådespelaren Alexandra Rapaport spelar polis i nya serien "Veronika".
"Det är över fem år sedan jag fick det här projektet i handen och jag har varit såld sedan dess", säger Alexandra Rapaport i ett pressmeddelande.
TV • Publicerad 13 september 2022
Skådespelaren Alexandra Rapaport är aktuell som polisen Veronika Gren i en ny serie på Viaplay. Arkivbild.
Skådespelaren Alexandra Rapaport är aktuell som polisen Veronika Gren i en ny serie på Viaplay. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det är bråda tider för Alexandra Rapaport. Hon är inte bara aktuell i den tredje säsongen av tv-serien "Heder" och i filmen "Det är något som inte stämmer" efter Martina Haags roman med samma namn. Dessutom ska hon spela polis i serien "Veronika", en psykologisk thriller med övernaturliga inslag.

Veronika Gren är en hårt arbetande polis och tvåbarnsmor som missbrukar tabletter i smyg. När hon ser en död pojke stå på parkeringen tror hon att hon har blivit tokig.

Annons

"Veronika har inte det bästa självförtroendet och är inte den bästa polisen, snarare lite avtrubbad. Däremot känner hon en samhörighet med dem i samhällets utkant. Vi får följa hennes resa tills hon börjar inse att hon kanske har en förmåga utöver det vanliga", säger Alexandra Rapaport.

"Veronika" är en originalserie för Viaplay och har premiär nästa år.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons