Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Rappare ställer in konsert i protest

Nöje • Publicerad 4 augusti 2023
Rapparen Gims ställer i konsert till stöd för utsatta migranter. Arkivbild.
Rapparen Gims ställer i konsert till stöd för utsatta migranter. Arkivbild.Foto: AP/TT

Den kongolesiska rapparen Gims ställer in sin konsert i Tunisien, till stöd för migranter som fastnat mellan Tunisien och Libyen. Det rapporterar Kulturnytt i P1.

"Barn, kvinnor och män som har utvisats från Tunisien till Libyen lever under omänskliga förhållanden", skriver Gims på Instagram.

Annons

Tunisien har blivit ett nav för migranter som försöker ta sig till Europa. EU och Tunisien ingick tidigare i somras ett avtal som ska stoppa migranter från att korsa Medelhavet.

Avtalet har dock, enligt människorättsorganisationen Human rights watch, lett till att säkerhetsstyrkor i landet tvångsförflyttat migranter till ökenområden intill Algeriet och Libyens gränser där de lämnats utan mat och vatten. FN har krävt akuta åtgärder för att rädda flyktingarna som är fast i öknen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons