Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Robbie Williams kommer ut som konstnär

Musik • Publicerad 14 maj 2022
Robbie Williams (bilden) och Ed Godrich har gett sina målningar typiska 1980-talsnamn. Akrivbild.
Robbie Williams (bilden) och Ed Godrich har gett sina målningar typiska 1980-talsnamn. Akrivbild.Foto: Eduardo Verdugo/AP

"Trish", "Sharon", "Janet", "Debbie" and "Denise". Så heter några av 14 stora svartvita målningar som popsångaren Robbie Williams gjort tillsammans med designern Ed Godrich och som nu visas på Sotheby's auktionshus i centrala London, skriver The Guardian.

Under fem år har duon målat dem. I en video publicerad av Sotheby's berättar Robbie Williams att han blev konstintresserad genom att studera skivomslag.

Annons

– Så jag antar att mitt första konstintresse kom ur musiken.

Målningarnas titlar är typiska kvinnonamn från 1980-talet, "en inflytelserik konstperiod som också har inspirerat vår konst", berättar Robbie Williams som använt en del av de pengar som han tjänat på musiken till att bygga upp en konstsamling.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons