Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Rockstar bekräftar nästa "GTA"

Spel • Publicerad 7 februari 2022
Ett nytt "GTA" är under utveckling – och har kommit en bra bit, uppger skaparna Rockstar. Bilden från "GTA V". Pressbild.
Ett nytt "GTA" är under utveckling – och har kommit en bra bit, uppger skaparna Rockstar. Bilden från "GTA V". Pressbild.Foto: Rockstar

Rockstar jobbar på nästa del i sin gangsterserie "GTA", bekräftar bolaget i ett blogginlägg.

2013 års "GTA V" blev den underhållningsprodukt som snabbast nådde en miljard dollar i försäljning, och har sålts i mer än 155 miljoner exemplar.

Annons

Att ett nytt spel har dröjt beror antagligen bland annat på att "GTA V" fortsätter att dra in stora summor, främst i onlineläget, och ligga högt på årsförsäljningslistor än i dag.

Rockstar skriver att målet är att skapa något som når långt bortom vad man tidigare levererat, och att man kommit en bra bit på väg.

Några övriga detaljer om titeln, exempelvis om titeln blir "GTA VI" eller något annat, nämns inte. Antagligen är spelet en bit bort. I mars släpps en uppdatering av "GTA V" till den nya konsolgenerationen, som lär förbättra försäljningssiffrorna för kassakon en tid framöver.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons