Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Stämning mot Sacha Baron Cohen avvisad

Tv • Publicerad 9 juli 2022
Sacha Baron Cohen vann rättstvisten i en amerikansk domstol efter att den tidigare senatorkandidaten Roy Moore stämt Cohen för en sketch med en "pedofildetektor".
Sacha Baron Cohen vann rättstvisten i en amerikansk domstol efter att den tidigare senatorkandidaten Roy Moore stämt Cohen för en sketch med en "pedofildetektor".Foto: Foto: AP

"Borat"-komikern Sacha Baron Cohen stämdes av den republikanske senatorkandidaten Roy Moore som begärt 95 miljoner dollar (997 miljoner kronor) för förtal. Det rapporterar The Guardian.

Moore medverkade i Cohens program "Who is America" där komikern använde en "pedofildetektor" som började pipa i närheten av Moore. Skämtet anspelade på de anklagelser som omgärdade Moore i samband med att han kandiderade som senator för Alabama 2017.

Stämningen avvisades i Cohens fördel då Moore hade skrivit under ett juridiskt bindande avtal för att medverka, och tre domare bedömde att Cohens sketch var "uppenbar komedi".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons