Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Snoop Dogg köper Death Row Records

Musik • Publicerad 11 februari 2022
Snoop Dogg köper skivbolaget där han gjorde sin musikdebut. Arkivbild.
Snoop Dogg köper skivbolaget där han gjorde sin musikdebut. Arkivbild.Foto: Morry Gash/AP/TT

Den amerikanske rapartisten Snoop Dogg har köpt det legendariska skivbolaget Death Row Records, skriver BBC. Det var där han själv startade sin karriär 1993, med debutalbumet "Doggystyle", som bland annat innehöll singlar som "Gin & juice" och "Murder was the case".

Snoop Dogg sade att det var "ett extremt betydelsefullt ögonblick" för honom och att han såg fram emot att starta nästa kapitel i skivbolagets historia.

Annons

Death Row grundades 1992 av Dr Dre, Suge Knight, the DOC och Dick Griffey. Snoop Dogg lämnade skivbolaget 1998 efter bråk om hans kontrakt. Skivbolagets resa kantades av kontroverser och under sent 90-tal gick det allt sämre. 2006 gick det i konkurs men har köpts upp i flera omgångar av olika företag.

Artisten var tänkt att uppträda på amerikanska Superbowl på söndagen men uppträdandet riskerar att stoppas efter det att stjärnan stämts för sexuella övergrepp av en av sina tidigare dansare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons