Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Snoop Dogg stäms för sexuella övergrepp

Musikstjärnan Snoop Dogg stäms för sexuella övergrepp av en av sina tidigare dansare.
Anklagelsen riskerar nu att stoppa stjärnans uppträdande på söndagens Super Bowl.
Nöje • Publicerad 11 februari 2022
Snoop Dogg stäms för sexuella övergrepp av en dansare. Arkivbild.
Snoop Dogg stäms för sexuella övergrepp av en dansare. Arkivbild.Foto: Morry Gash

Det är en av rapparens före detta dansare som anklagar honom för att ha begått sexuella övergrepp mot henne för nio år sedan.

Snoop Dogg ska enligt stämningen ha tvingat kvinnan att utföra oralsex i samband med att han filmade tv-showen "Snoop Dogg's Double G News Network" 2013.

Annons

Stjärnan uppges ha tvingat sig in på en toalett där kvinnan befann sig för att hon kände sig sjuk. Snoop Dogg ska sedan ha stängt toalettdörren bakom sig och tvingat kvinnan till oralsex.

Snoop Dogg förnekar påståendena, rapporterar TMZ.

Orsaken till att kvinnan väntat i flera år med att anmäla stjärnan är, enligt hennes advokat, att hon var livrädd för hans kriminella förflutna och de kontakter han har i den undre världen.

Snoop Dogg har tidigare dömts för innehav av droger och vapen, samt även anklagats för mord, men frikänts.

Enligt stämningen ska också Snoop Doggs andlige rådgivare Don "Magic" Juan ha tvingat kvinnan till oralsex vid ett tidigare tillfälle.

Stjärnan är en av artisterna som ska uppträda under finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl, på söndag – och frågan är hur anklagelserna kommer att påverka hans framträdande, eftersom NFL har en strikt policy om att ta avstånd från sexuellt våld.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons