Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Squid game" nominerad till SAG-galan

Tv • Publicerad 13 januari 2022
"Squid game" kan vinna fyra priser på SAG Awards. Pressbild.
"Squid game" kan vinna fyra priser på SAG Awards. Pressbild.Foto: Youngkyu Park/Netflix

Sydkoreanska Netflixsuccén "Squid game" är den första icke-engelskspråkiga tv-serien att nomineras till tv- och filmgalan Screen Actors Guild awards i USA, skriver Vanity Fair.

Serien nomineras i dramakategorin och huvudrollsinnehavarna Lee Jung-Jae och Jung Ho-Yeon har nominerats för bästa manliga respektive kvinnliga huvudroll i en dramaserie. Hela ensemblen nomineras också för sina stuntinsatser.

Annons

Förutom "Squid game" är Ridley Scotts film "House of Gucci" en favorit inför galan med tre nomineringar. Lady Gaga nomineras för bästa kvinnliga huvudroll i en film, Jared Leto för bästa manliga biroll och ensemblen är nominerad i gruppkategorin.

Bland övriga nominerade finns bland andra Jennifer Hudson för rollen som Aretha Franklin i "Respect" och Nicole Kidman för sin tolkning av Lucille Ball i "Being the Ricardos".

Screen Actors Guild Awards äger rum den 27 februari i Los Angeles.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons