Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Stjärnspäckad "Don Giovanni" i Berwaldhallen

Efter vårens publiklösa konserter återförenas Sveriges Radios symfoniorkester med sin chefsdirigent Daniel Harding för att avsluta säsongen i Berwaldhallen med två konserter.
Kultur • Publicerad 3 juni 2020
Daniel Harding, chefsdirigent för Sveriges Radios symfoniorkester, dirigerar två konserter i Berwaldhallen i juni. Arkivbild.
Daniel Harding, chefsdirigent för Sveriges Radios symfoniorkester, dirigerar två konserter i Berwaldhallen i juni. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Utöver Harding, som avslutar sin tio veckor långa karantän, medverkar även Radiokören och en rad svenska stjärnsolister, som Peter Mattei, Malin Byström, Ann Hallenberg och Johanna Wallroth.

Den 5 juni ges konserten ”Musik för själens ensamhet”, som bygger på de fyra satserna i Sibelius fjärde symfoni och dikter av Thomas Tranströmer. Mellan symfonins satser sjunger Hallenberg sånger av Mahler och Bach, och Radiokören sjunger Purcell.

Annons

"Musiken i konserten berör perspektiv på ensamhet och isolering, det mod som krävs för att se livet rakt i ögonen och att ta in verkligheten hur oförlåtande den än kan vara", säger Harding i ett pressmeddelande.

Den 13 juni sätts en halvscenisk föreställning av "Don Giovanni" upp i regi av Andrew Staples, som också gör en av solistrollerna tillsammans med Mattei, Byström och Wallroth.

Föreställningen direktsänds i P2 och på Berwaldhallen Play.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons