Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Stranger things" fick Netflix att krascha

Många var sugna på att se upplösningen av fjärde säsongen av rysarserien "Stranger things", när de två sista avsnitten släpptes på fredagen. Trycket verkar ha fått Netflix att krascha för många.
Tv • Publicerad 2 juli 2022
Sadie Sink från "Stranger things". Arkivbild.
Sadie Sink från "Stranger things". Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

För en hel del användare slutade det med besvikelse, då strömningstjänsten åtminstone delvis verkar ha brakat samman av trycket, enligt data från sajten Downdetector.

En tydlig pik syntes vid klockan 9 på fredagsmorgonen, svensk tid, då minst 14 000 användare rapporterade in problem till sajten. Det sammanföll med tiden då avsnitten släpptes, enligt Variety. Ungefär samtidigt fylldes Twitter med anekdoter och memes från användare om krångel.

Annons

Problemen verkar dock ha varit tillfälliga, och efter omkring en timme gick antalet anmälda problem med Netflix ned till normala nivåer.

"Stranger things" är en framgångssaga för strömningstjänsten, där en femte och sista säsong har bekräftats. Det paranormala 1980-talsdramat samlade på sig 7,2 miljarder tittarminuter i USA mellan den 30 maj och 5 juni, enligt analysbolaget Nielsen. Siffran är den högsta som har uppmätts sedan bolaget började med mätmetoden för två år sedan, rapporterar The Hollywood Reporter. I Netflix egna globala data verkar dock serien inte klå sydkoreanska "Squid game", enligt Indiewire.

Inget tidigare program som strömmas har nått högre än sex miljarder tittarminuter under en vecka, och bara två – "Tiger king" och "Ozark" – har haft fler än fem miljarder tittarminuter.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons