Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Stuntperson stämmer HBO efter "Game of thrones"

Stuntpersonen Casey Michaels stämmer HBO på 5 miljoner dollar, motsvarande 50 miljoner kronor, för skador i samband med inspelningen av "Game of thrones".
Tv • Publicerad 12 maj 2022
"Game of thrones"-skådespelarna Lena Headey, Peter Dinklage, Kit Harington och Emilia Clarke, under Emmy-galan 2019. Arkivbild.
"Game of thrones"-skådespelarna Lena Headey, Peter Dinklage, Kit Harington och Emilia Clarke, under Emmy-galan 2019. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello TT/AP

Hon menar att skadorna berodde på slarv under inspelningen av slaget vid Winterfell, i den sista säsongens tredje avsnitt, skriver AV Club.

Michaels spelade en is-zombie, som skulle falla på en specialdesignad matta. Enligt henne försämrades kvaliteten på mattorna under inspelningens gång och när hon, som en av de sista att utföra stuntet landade, skadade hon foten så illa att det har påverkat hennes liv de senaste fyra åren.

Annons

Casey Michaels tvingades därefter genomgå flera operationer, och kunde arbeta betydligt mindre än tidigare.

Det är det HBO-ägda produktionsbolaget Fire & Blood Production som är svarande i fallet. De menar att det inte var något fel på mattorna och hävdar att Casey Michaels gick emot stuntkoordinatorns instruktioner och att hon därför föll på ett felaktigt sätt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons