Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Sven Wollters sista film får pris

Film • Publicerad 5 februari 2022
Ett brokigt sällskap ger sig av på en roadtrip i filmen "Dag för dag". Pressbild.
Ett brokigt sällskap ger sig av på en roadtrip i filmen "Dag för dag". Pressbild.Foto: Göteborg Film Festival

Filmen "Dag för dag" i regi av Felix Herngren får Svenska kyrkans filmpris 2022. Priset delades ut av biskop Susanne Rappmann i samband med premiären på Göteborg Film Festival.

"Dag för dag" handlar om Malte (Sven Wollter) som inte tänker spendera den sista tiden av sitt liv på ett äldreboende, utan ger sig av på en roadtrip. Med på resan följer några vänner och personal från boendet och färden i husbil genom Europa bjuder på många förvecklingar.

Annons

"Dag för dag" blev Sven Wollters sista film och i övriga roller ses bland andra Tomas von Brömssen, Marianne Mörck, William Spetz och Martina Haag.

"Det är en film som berör, med både humor och mycket allvar. Att det är Sven Wollters sista film gör den extra gripande, med tanke på filmens tema", skriver Mikael Ringlander, ordförande i juryn för Svenska kyrkans filmpris, i ett pressmeddelande.

"Dag för dag" får biopremiär under våren.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons