Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Svensk prisades på BMI Pop Awards

Musik • Publicerad 11 maj 2022
Den svenska låtskrivaren Kristoffer "Koda" Eriksson har skrivit hitlåten "You", som framförs av DJ Regard featuring Troye Sivan och Tate McRae. Arkivbild.
Den svenska låtskrivaren Kristoffer "Koda" Eriksson har skrivit hitlåten "You", som framförs av DJ Regard featuring Troye Sivan och Tate McRae. Arkivbild.Foto: TT

Den svenske låtskrivaren Kristoffer "Koda" Eriksson prisades under natten med en amerikansk BMI Pop Awards, för sitt arbete med låten "You" med DJ Regard featuring Troye Sivan och Tate McRae.

Priset har delats ut sedan 1952 för att hylla låtskrivare och förlag bakom de 50 mest spelade låtarna i USA under året. "You" har vuxit sig till en av årets stora hits, med över 300 miljoner strömningar.

Annons

"Flera stora artister ville testa den, men det tog hela två år innan jag fick höra första demon med Troye Sivan, Regard och Tate McRae. Då trodde jag inte att det var sant. Allt kändes så rätt och det var ett av de största ögonblicken i mitt liv”, säger Kristoffer “Koda” Eriksson i ett pressmeddelande.

Kristoffer “Koda” Eriksson är uppvuxen i Mora. Han har tidigare skrivit låtar åt bland andra Estraden, Viktor Leksell och Rita Ora.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons