Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Uggleungar hittade under Guns N' Roses-spelning

Två uggleungar har hittats under pyramidscenen på Glastonburyfestivalen – efter att ha genomlidit två dagar av ett fullspäckat konsertschema.
Musik • Publicerad 5 juli 2023
Två uggleungar hittades under pyramidscenen på Glastonburyfestivalen. Ugglorna på bilden är inte Axl och Slash – som de ofrivilliga konsertbesökarna har döpts till av den lokala räddningscentralen för djur. Arkivbild.
Två uggleungar hittades under pyramidscenen på Glastonburyfestivalen. Ugglorna på bilden är inte Axl och Slash – som de ofrivilliga konsertbesökarna har döpts till av den lokala räddningscentralen för djur. Arkivbild.Foto: Roland Johansson/TT

Ungarna upptäcktes under Guns N' Roses spelning under lördagen, och har därför döpts efter bandmedlemmarna Axl Rose och Slash. Det skriver BBC.

Ugglorna fördes till den lokala räddningscentralen för djur, Secret world. Organisationen menar att ungarna har övergivits av föräldrarna på grund av oljudet på platsen.

Annons

– Det är möjligtvis det mest ovanliga störningsfallet vi har hört om i år, men det visar på vikten av att kontrollera omgivningen för vilda djur innan man arrangerar en aktivitet, säger David Plant, insamlingsansvarig för Secret World, enligt BBC.

– De måste ha varit skräckslagna efter att ha utstått nästan två fullspäckade dagar av högljudd musik, säger han.

Ugglorna Axl och Slash uppges må bra efter omständigheterna, och planeras att släppas ut i det fria när de blir äldre.

Glastonbury är inte den enda festivalen som har haft problem med vilda djur. Den svenska Lollapalooza-festivalen har kritiserats av Förbundet för ekoparken, som menar att festivalen bryter mot artskyddsförordningen. Detta eftersom klippningen av festivalområdet riskerar livet för ungar till sånglärkor, som inte är flygfärdiga ännu.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons