Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Vita huset berömmer Spotify

Vita huset ger tummen upp till Spotifys löfte om att varningsmärka poddar som diskuterar covid, och länka till ett nav med korrekt information.
Musik • Publicerad 2 februari 2022
Vita husets pressekreterare Jen Psaki har kommenterat Spotifys åtgärder.
Vita husets pressekreterare Jen Psaki har kommenterat Spotifys åtgärder.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Vita husets pressekreterare Jen Psaki berömmer strömningsjättens beslut om att införa en märkning med länk till en särskild covidhubb på poddar där covid diskuteras. Hon kallar beskedet för ett positivt steg, och hoppas att fler följer efter.

– Vår förhoppning är att alla större techplattformar, och alla större nyhetskällor för den delen, är ansvariga och vaksamma så att amerikanska folket har tillgång till korrekt information om någonting så viktigt som covid, säger hon enligt BBC.

Annons

Spotifys beslut kommer efter kontroversen kring poddaren Joe Rogan, en av USA:s mest framgångsrika, som i sin podcast bland annat har ifrågasatt nyttan med massvaccinering mot corona. Det är framför allt två avsnitt som nyligen sänts, där två läkare uttryckt åsikter som går emot bland annat amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC:s riktlinjer, som lett till kritikstormen.

Spotify har exklusiva rättigheter till Rogans podcast, och åsikterna som framförts i podden har gjort att flera artister, bland annat Neil Young och Joni Mitchell, i protest har valt att ta bort sin musik från plattformen.

Andra kändisar, som Dwayne "The Rock" Johnson, har gett profilen sitt stöd sedan han sagt att han ska släppa fram läkare med en annan syn på pandemin än de som tidigare gästat hans podd.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons