Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Way Out West förvandlade gräsmattan till leråker

Nöje • Publicerad 14 augusti 2023
Årets upplaga av Way Out West, och bland annat Håkan Hellströms spelning, blev en riktig utmaning för parkens gräsmatta.
Årets upplaga av Way Out West, och bland annat Håkan Hellströms spelning, blev en riktig utmaning för parkens gräsmatta.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Slottsskogens gräsmatta där festivalen Way Out West anordnades blev lera och kommer att ta veckor att reparera, skriver Göteborgs-Posten. Detta på grund av en kombination av Håkan Hellströms rekordspelning och kraftigt regn.

– Det blev ett av de tuffaste åren för gräset, synd att ösregnet kom precis när 35 000 hoppade under Håkan Hellström-konserten, säger Per Åberg på stadsmiljöförvaltningen till tidningen.

Annons

Enligt Göteborgs-Posten kommer ett område på motsvarande en fotbollsplan att vara avspärrat under de kommande veckorna.

Per Åberg påpekar att kommunen måste räkna med skador på parken.

– Det är bestämt att Slottsskogen ska vara en aktivitetspark och då får man räkna med slitage. Jag såg massor av glada och lyckliga festivalbesökare och det är precis så vi vill att det ska vara, säger han.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons