Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Winnerbäck släpper ny musik med Kent

Musik • Publicerad 22 september 2023
Lars Winnerbäck i nytt samarbete med Kent. Arkivbild.
Lars Winnerbäck i nytt samarbete med Kent. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Lars Winnerbäck ville bryta med det han tidigare gjort. Men visste inte hur.

I dag släpps hans nya album "Neutronstjärna", som han knåpat ihop tillsammans med Kent-medlemmarna Joakim Berg och Martin Sköld, enligt ett pressmeddelande.

Annons

"Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller med vem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke, som jag inte hade hört av på flera år. Vi kallpratade i ungefär fyrtiofem sekunder, sen började vi jobba. Och han ringde Martin," säger Winnerbäck i ett pressmeddelande.

"Neutronstjärna" blev enligt Winnerbäck en berättelse om Sverige med precisa skildringar och vemodig ljudbild kännetecknad Berg och Sköld. Sånger bär namn som "Vår tid" och "Min gata i stan."

I höst ger sig Winnerbäck och sitt band ut på turné.

Turnéplan: Linköping 27/10, Kalmar 28/10, Malmö 3/11, Kristianstad 4/11, Oslo 10/11, Trondheim 11/11, Göteborg 17/11, Örebro 18/11, Eskilstuna 24/11, Lidköping 25/11, Karlstad 1/12, Stockholm 2/12, Luleå 7/12, Örnsköldsvik 8/12, Sandviken 9/12.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons