Tidningen för dig med läsnedsättning
Alla som har en läsnedsättning har rätt att prenumerera på taltidningen. En läsnedsättning kan bero på flera saker. Synskada och dyslexi är de vanligaste orsakerna. Även rörelsehinder, neurologisk skada eller konvalescens efter sjukdom kan göra att en person har svårt att läsa tryckt text.
Med taltidningen får du hela papperstidningens innehåll uppläst. Du kan bläddra mellan de olika avsnitten i tidningen, hoppa artikel för artikel eller välja vilken sida du vill gå till utifrån en innehållsförteckning. Tidningen läses upp av en syntetisk röst.
Taltidningen innehåller allt som finns i papperstidningen, och tar runt sju timmar att lyssna på från pärm till pärm, om man inte bläddrar i den. För de läsare som inte kan hantera bläddringsfunktionen i spelaren finns taltidningen i en kort version, där de viktigaste artiklarna, ledare, insändare, lokalväder och familjesidorna finns med. Den korta versionen av taltidningen tar ungefär två timmar att lyssna på.
Hur kommer jag igång?
När du tecknat en prenumeration på taltidningen blir du uppringd av MTM och får information om de olika sätt du kan läsa taltidningen på. Tidningen kan läsas i Daisy-spelare, smarta mobiltelefoner, läsplatta eller på datorn. Du som väljer att låna en taltidningsspelare från MTM får ett hembesök av en instruktör som både installerar spelaren och visar dig hur du använder den. Inför hembesöket blir du uppringd av Taltidningshjälpen, och tillsammans bokar ni en lämplig tid för hembesöket. Under hembesöket kan även någon anhörig till dig delta, om du önskar detta. Under hembesöket bokar ni tillsammans in ett återbesök då du får möjlighet att repetera genomgången och öva på hur spelaren fungerar.
Taltidningen i mobiltelefon eller läsplatta
Om du har en smart mobiltelefon eller en läsplatta kan du läsa din taltidning i appen Legimus. Legimus är gratis att ladda ner och finns för Android-mobiler eller iPhone. Du som väljer att läsa din taltidning i appen Legimus får ett användarnamn och ett lösenord skickat till dig efter telefonsamtalet med MTM. För att läsa taltidningen i din mobiltelefon eller läsplatta, gör såhär:
1. Hämta appen i Google Play (Android) eller App Store (iPhone).
2. Logga in i appen. Använd din e-postadress och det lösenord du fått som taltidningsprenumerant.
3. Ladda ned din tidning.
4. Börja lyssna!
Vad kostar taltidningen?
Taltidningen kostar lika mycket som en vanlig Total prenumeration. Är du redan idag fullbetalande prenumerant på tidningen får du 90 % i rabatt på taltidningen. Är det första gången du prenumererar på taltidningen erbjuder vi en provperiod på 3 månader för endast 50 kronor.
Prislista
Autogiro409 kr/mån
12 månader4 908 kr
Vill du beställa en prenumeration på taltidningen eller veta mer? Kontakta Kundcenter eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.
Jag vill helst bli kontaktad *
Förmiddag
Eftermiddag
Genom att klicka på “Skicka” bekräftar du att du tagit del av och godkänner Bonnier News personuppgiftspolicy. Din prenumeration alternativt ditt konto tillhandahålls av Bonnier News AB.
Vilka typer av spelare finns?
Var ringer jag för att få teknisk hjälp?
Jag har inte svenska som modersmål och har svårt att läsa tidningen - har jag rätt till taltidningen?