Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Citatet: En eller två valsegrar?

Martin Thunström på Barometern resonerar i sin valanalys om att sakfrågorna inte var så framträdande i debatten men att Moderaterna ändå lyckades genom att lyfta dem, medan SD inte fick någon utdelning på sina angrepp:
Publicerad tisdag 11:27
Sydöstrans ledarsida delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.
Det är bland mittenväljarna som de borgerliga partierna måste vinna röster om de ska klara nästa val.
Det är bland mittenväljarna som de borgerliga partierna måste vinna röster om de ska klara nästa val.Foto: Stig-Björn Ljunggren

”Moderaternas i valrörelsens tyvärr udda sakfrågefokusering ledde till att partiet behöll sina röster. Så erövrades den viktiga posten som andra största parti och Sverigedemokraterna som hittills gått fram i varje val backade rejält. Rejält utifrån förväntningarna dessutom. Partiets angrepp på medier och ”etablissemang” bestraffades.”

Men, konstaterar Thunström, att vinna ett val räcker inte, det krävs fler segrar och då måste de borgerliga vinna mittenväljarna:

Annons

”Men SD-väljare tycks ha stannat hemma och inte gått över till andra Tidöpartier. Slutsatsen för borgerliga partier är att man måste vinna över mittenväljare och socialdemokrater. I varje fall om man vill vinna två val och inte bara ett.”

Avd Hårda fakta

Stig-Björn LjunggrenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons