Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Citatet: Högeranpassning i medierna

Jan Guillou skriver i Aftonbladet om hur medierna enligt hans uppfattning anpassar sig till det nya högerstyret och exempelvis behandlar Sverigedemokraterna inte bara som vilket parti som helst, utan harmlöst och undergivet:
Publicerad 24 mars 2024 • Uppdaterad 26 mars 2024
Sydöstrans ledarsida delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.

”Redan idag intervjuas ju Jimmie Åkesson som om han vore en normal politiker bland andra borgerliga. Artigt undergivet, kort sagt.

Inte alls som om han företrädde en rörelse som är uttalat rasistisk, vill finna lagliga vägar att beröva svenskar med fel rasegenskaper deras medborgarskap, vill etniskt rensa Sverige genom allt fler fiffiga metoder att utvisa människor ur landet även om de inte begått andra brott än hud- och ögonfärg, som fantiserar om 'äkta' svenskar där samer och judar inte kan räknas in, som ersatt nazisternas gatuterror mot sina motståndare med nätterror, som sminkar över sin antisemitism med islamofobi.

Annons

Nej, denne ledare för vår tids muterade fascism behandlas som en anständig man. Redan nu. Och det är en västanfläkt mot vad som kommer att bli verklighet efter ett veritabelt maktövertagande.”

Avd. Anpassning till verkligheten

Stig-Björn LjunggrenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons