Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Citatet: Jimmie överger sina väljare

Jenny Wennberg, politisk chefredaktör för Arbetarbladet, skriver om sänkningen av a-kassan som Sverigedemokraterna innan valet lovade inte medverka till och att det är dåliga nyheter för den som har jobb som drabbas i lågkonjunktur:
Publicerad 22 mars 2024
Sydöstrans ledarsida delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.

”Jimmie Åkesson har uppenbarligen väldigt, väldigt låga tankar om sina väljare. Bara den som anser att partiets väljare är lättlurade gör så här.

Många av Jimmie Åkessons väljare har den typen av jobb. Jobb där det därför också kan ta lång tid att hitta ett nytt om man blir arbetslös. Det var därför Jimmie var så noga med att lyfta frågan om a-kassan före valet. Det var därför han lovade att försvara a-kassan. Det var därför han såg till att få in frågan i Tidöavtalet. ('Den nivå på A-kassan som gäller idag ska gälla även framåt.')

Annons

Men frågan var bara viktig för Åkesson av ett enda skäl; att få väljarna att rösta på Sverigedemokraterna. Och visa att man hade makt över regeringen.

Sedan smög Sverigedemokraterna ut bakvägen och lät Johan Pehrson meddela att regeringen vill försämra a-kassan. Vilket bara är möjligt med Jimmies stöd.”

Avd. Det är först när apan klättrar upp i trädet som vi ser hur den ser ut i arslet

Stig-Björn LjunggrenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons