Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Citatet: Reglera skärmtiden även för vuxna

Victor Malm skriver i Expressen om liberalernas förslag att inskränka barns skärmtid på nätterna och föreslår att även vuxna borde få sin skärmtid minskad:
Publicerad 14 mars 2024
Sydöstrans ledarsida delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.

”Regelbunden djupläsning är det stora, nödvändiga steget mot att bli en självständig, demokratisk människa, utrustad med verbal intelligens och tolerans mot oliktänkande. De med ett primitivt språk är dömda att tänka primitiva tankar och leva instängda i en svartvit värld.

Risken att det påverkar samhället torde vara överhängande. Det gäller också den fallande läskunnigheten.

Annons

Det är mot den bakgrunden som varje människa med hjärna, samvete och hopp om framtiden måste applådera att Liberalerna vill förbjuda sociala medier och onlinespel för barn efter klockan 23.00 på vardagar. Men därför måste samma människor också vara kritiska mot förslagets futtiga meningslöshet. Totalförbud, någon?

/.../

Regeringens planer på att bannlysa skärmar från kvällar och skolor är alltså toppen – var annars ska lästiden uppstå? – men räcker inte. Det är dags att börja driva en mer radikal linje. Jag är öppen för ett totalförbud, dygnet runt – i förlängningen ett som även gäller för vuxna. Eller något åt det hållet.”

Avd. På väg in i skymningsland

Stig-Björn LjunggrenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons