Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Citatet: Var går gränsen?

Frida Park, opinionsredaktör på den kristna tidningen Dagen, skriver under rubriken ”Här gick Ebba Busch gräns, var går väljarnas?” om bråket mellan Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna efter att SD:s Jimmie Åkesson kallat KD:s EU-valskandidat för självgod ”finborgare”:
Publicerad 25 mars 2024
Sydöstrans ledarsida delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.

”Visst har Busch en poäng. SD hade lyckats väsentligen sämre att mobilisera en femtedel av Sveriges väljare om de inte fått växa sig större i den offerkofta de andra partierna stickade åt dem.

Men SD är samtidigt ett parti vars nazistiska rötter man inte kan, och inte får, blunda för. Inte heller är den tveksamma människosynen något som är förpassat till ett för länge sedan sonat förflutet. Fortfarande dyker det upp förtroendevalda sverigedemokrater som inte förmår hålla gränsen mot judehat och rasism.

Annons

Detta vet många KD-väljare som ser samarbetet med SD som ett nödvändigt ont och därför reagerar på att Ebba Busch i sitt X-inlägg skriver: '[SD] har den bakgrund de har. Kom över det nu. Vi har uppenbarligen kunnat göra det.' KD får väl hoppas att det inte är just här de drar sin gräns.”

Avd. Gränsryttare

Stig-Björn LjunggrenSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons