Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gästledare: Jimmie Åkesson med handen i syltburken

Offerkoftornas gud, Jimmie Åkesson och hans stab är nu tagna med handen i syltburken.
Offerkoftornas gud • Publicerad 14 maj 2024
Sydöstrans ledarsida delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.
Vem det än är så är det inte en ledare för ett arbetarparti eller en vuxen i rummet.
Vem det än är så är det inte en ledare för ett arbetarparti eller en vuxen i rummet.Foto: Gunnel Persson

Och vad gör Jimmiepojken då? Jo, han går ut på Youtube och lipar och skyller allt på det vänsterliberala etablissemanget. Buhu, stackars vilseledda lilla pojk!

Nä, växa upp och ta något ansvar i sitt liv måste alla göra någon gång, Jimmie, Det är din tur nu.

Annons

Efter Kalla faktas granskning stoppar Jimmie Åkesson huvudet i sanden – igen.Offerkoftan åker på och det är alla andras fel. Ulf Kristersson är mild i sin kritik och vågar inte sätta ner foten som den maktgalna individen han är. Allt för en plats i hetluften.

Lika barn leka bäst – kan en säga så. Båda lever för att synas och höras men på olika sätt. Men de tror nog på allvar att de är guds gåva till befolkningen.

Jimmie med bihang skräder inte orden när de baktalar, ljuger och förvränger sanningar om Socialdemokraterna; SD gör allt för att strypa finansieringen till partiets oppositionsarbete; SD gör allt för att arbetarnas engagemang ska sina och dö ut; SD talar om att Socialdemokraterna alltid har mycket pengar att fördela i opposition för det har alltid vi också säger Jimmie, och därför kan göra satsningar på det som behövs.

Och Jimmie, vi har mer pengar till det som behövs – vi prioriterat nämligen helt andra saker och frågor än dig och dina polare.

Arbetarvänligt parti säger Sverigedemokraterna om sig själva. Jo kyss mig någonstans där ryggraden slutar. Vi inom fackföreningsrörelsen har ett naturligt samverkansarbete med Socialdemokraterna på grund av att S är ett arbetarparti – på riktigt.

”Arbetarvänligt parti säger Sverigedemokraterna om sig själva. Jo kyss mig någonstans där ryggraden slutar. Vi inom fackföreningsrörelsen har ett naturligt samverkansarbete med Socialdemokraterna på grund av att S är ett arbetarparti – på riktigt.”
Annette Rydell

Arbetsmiljön är för oss en avgörande faktor för att vi arbetare ska kunna orka arbeta till pensionen. Våra skyddsombud är ett av de viktigaste verktygen vi har på våra arbetsplatser för att säkra arbetsmiljön.

Vi stångar oss blodiga för att vi ska ha tryggheten i våra kollektivavtal där grunden för anställningsvillkoren sätts. Står du upp för våra kollektivavtal och våra skyddsombud Jimmie Åkesson?

Hur tycker du att våra skattepengar ska användas, Jimmie? Tycker du att

vinstintressen i privata skolor är viktigare än våra barn? Tycker du att privatiseringar inom omsorgen (barn och gamla) där kostnaden för skattebetalare inte ger den utväxling som vi hade önskat är bra.

Jag som både sosse, dotter, mamma, mormor och IF Metallare tycker att våra barn, unga och äldre är värda mer än att göda privata skattesnyltare. Med det sagt: jag är INTE emot privata företag utan vänder mig mot riskkapitalister som frodas på bekostnad av oss i samhället som faktiskt har en kollektiv rätt till lika vård och omsorg.

Annons

Sociala försäkringar är också något vi finansierar med bland annat skatter och arbetsgivaravgifter. Vi är med och finansierar för att vi kollektivt ska kunna nyttja efter behov, glöm inte det.

Och varför är sjuka, gamla och arbetslösa värda mindre än oss som är friska, unga/yngre och har ett arbete.

Reglerna försämras så fort högern äntrar scenen och nu är SD och Jimmie med på den planhalvan. Så att SD är ett arbetarparti är en ren o skär lögn. Och det är inte svårt att granska bara en tar sig tiden att göra det.

Offerkoftan har krympt och skulle egentligen brännas på bål som det trolltyg det är. Men jag tror aldrig SD blir de vuxna i rummet. Lekhörnan blir kvar för ett gäng populister som förvrider sanningen och ser på världen med föraktfulla ögon.

Annette Rydell
Annons
Annons
Annons
Annons